Nadziewane rolady wieprzowe
Wieprzowina w plastrach"
Liczba porcji: 4
Czas przygotowania: 50 min
Stopień trudności: średnie
Składniki
4 | plastry wieprzowiny |
4 | plasterki szynki |
4 | plasterki sera |
| pieczarki pokrojone na plasterki |
4 | gałązki rozmarynu |
| mielony czarny pieprz |
| sól do smaku |
1 | łyżeczka masła |
| musztarda do posmarowania plastrów |
1 | kubeczek śmietany do gotowania |
Przygotowanie
- Ubij plastry mięsa, posól, popieprz i posmaruj musztardą. Następnie na każdym plastrze połóż szynkę, ser, pieczarki i gałązki rozmarynu. Plaster zroluj i przewiąż naturalnym sznurkiem lub złącz końce drewnianą wykałaczką.
- Otwórz wieko, do garnka włóż łyżkę masła i rolady. W programie FRY (Smażenie) ustaw czas 5 minut i opiecz rolady, aby mięso było opieczone.
- Następnie zamknij wieko i ustaw w programie OVEN (Przygotowywanie w piekarniku) czas 35 minut i temperaturę 120 °C. Wyjmij mięso i przygotuj sos.
- Sosu z mięsa możesz użyć do polania mięsa albo możesz do niego dodać śmietanę i zrobić sos śmietanowy poprzez ustawienie programu FRY (Smażenie) na 10 minut.