Nadziewane rolady wieprzowe

Wieprzowina w plastrach"

Nadziewane rolady wieprzowe

Liczba porcji: 4
Czas przygotowania: 50 min
Stopień trudności: średnie

Składniki

4 plastry wieprzowiny
4 plasterki szynki
4 plasterki sera
pieczarki pokrojone na plasterki
4 gałązki rozmarynu
mielony czarny pieprz
sól do smaku
1 łyżeczka masła
musztarda do posmarowania plastrów
1 kubeczek śmietany do gotowania

Przygotowanie

  • Ubij plastry mięsa, posól, popieprz i posmaruj musztardą. Następnie na każdym plastrze połóż szynkę, ser, pieczarki i gałązki rozmarynu. Plaster zroluj i przewiąż naturalnym sznurkiem lub złącz końce drewnianą wykałaczką.
  • Otwórz wieko, do garnka włóż łyżkę masła i rolady. W programie FRY (Smażenie) ustaw czas 5 minut i opiecz rolady, aby mięso było opieczone.
  • Następnie zamknij wieko i ustaw w programie OVEN (Przygotowywanie w piekarniku) czas 35 minut i temperaturę 120 °C. Wyjmij mięso i przygotuj sos.
  • Sosu z mięsa możesz użyć do polania mięsa albo możesz do niego dodać śmietanę i zrobić sos śmietanowy poprzez ustawienie programu FRY (Smażenie) na 10 minut.