Blog - Kuchnia w garnku

Przedstawiamy blog, który w całości poświęcony jest gotowaniu w garnku indukcyjnym Catler, aby rozwiać Twoje pierwsze obawy oraz ułatwić Ci drogę do lepszych wyników. Ale przede wszystkim chcemy, aby sprawiało Ci to radość.

Blog - Kuchnia w garnku

Przedstawiamy blog, który w całości poświęcony jest gotowaniu w garnku indukcyjnym Catler, aby rozwiać Twoje pierwsze obawy oraz ułatwić Ci drogę do lepszych wyników. Ale przede wszystkim chcemy, aby sprawiało Ci to radość.

Jeszcze do niedawna kuchnia była wyłącznie moim terytorium, aż do momentu, gdy dookoła mnie zaczęła dreptać mała konkurencja z łyżkami kuchennymi wsuniętymi do kieszonek. Co zrozumiałe,  wszystko nowiuteńkie w kolorowym fartuszku w kwiaty. Ja, z fartuszkiem dodawanym jako gratis reklamowy i  używanymi łyżkami do gotowania, nie mogłam się z nimi równać.  Prawdziwy przełom w naszej kuchni nastąpił jednak w chwili, gdy przyniosłam do domu garnek, całą kuchnię upchniętą w rozmiarze 50 x 50 cm. Ha, mówię sobie w duchu. Przez chwilę po prostu stał na blacie kuchennym a dzieciaki na niego zerkały, przyzwyczajone właściwie do wszystkiego, ale przyciągał je silniej niż grawitacja. Na zewnątrz przyciski, światełka, pokrętła a dodatkowo jeszcze mówi! Nawet szczeniaczek-uczniaczek „fisher price“ by mu mógł zazdrościć. Wewnątrz ciężkie, odporne naczynie – chwyć je w ręce i na pewno zauważysz że coś jest inaczej.
Bardzo dobrze pamiętam pierwszą potrawę, którą przygotowałam w tej mikro-kuchni. Zupa to podstawa a szczególnie prawdziwy, mocny wywar. Więc mówię mu, pokaż co potrafisz. Na początek lekko opieczone mięso z kością ze szpikiem, to wszystko w mniej niż 15 minut, następnie 1,5 godziny programu wywar całkowicie bez wysiłku. Tylko od czasu do czasu rzuciłam na niego okiem,  czy jeszcze nie wybuchł. Najbardziej rozbawił mnie komunikat, którego teraz słuchamy dość często „Proszę odejść od garnka, wypuszczę parę“… No to teraz się zacznie, myślę sobie. Wypuścił parę i sam przełączył się w oszczędny tryb ogrzewania. A wywar? Był mocny. Warzywa miękkie ale nie rozgotowane, mięso doskonałe.
Technicznie rzecz ujmując, płytę indukcyjną, patelnię, piekarnik i garnek ciśnieniowy stopniowo wymieniłam na indukcję w garnku (od kilku osób słyszałam porównanie z mini piecem konwekcyjnym). Jeśli chodzi o smak i możliwości, jakie oferuje garnek indukcyjny, to jest to poziom luksusu, oszczędza też czas ale oczywiście nie kosztem efektów a dodatkowo jest to również zabawne. A my przede wszystkim chcemy, abyś potrawy gotował dobrej jakości, miał z tego radość, zawsze osiągał perfekcyjny efekt i mógł poświecić czas sobie lub swoim bliskim.

Cały ten blog jest o gotowaniu w garnku indukcyjnym Catler, aby rozwiać Twoje pierwsze obawy oraz ułatwić Ci drogę do lepszych wyników. Ale przede wszystkim chcemy, aby sprawiało Ci to radość.

www.KuchyneVHrnci.cz