Mielony befsztyk cielęcy
Mielony steak"
Liczba porcji: 4
Czas przygotowania: 30 min
Stopień trudności: średnie
Składniki
520 g | mięsa cielęcego |
80 g | masła |
3 łyżki | mleka |
4 łyżki | oleju |
2 | natki pietruszki |
2 | żółtka |
| mielony czarny pieprz |
| sól do smaku |
Przygotowanie
- Mięso cielęce zmiel lub posiekaj, dodaj mleko, roztopione masło, żółtka, sól, pieprz i dokładnie wymieszaj mieszankę, z której zrobisz poszczególne befsztyki.
- Befsztyki włóż do garnka i dodaj olej. Zamknij wieko i w programie OVEN (Przygotowywanie w piekarniku) ustaw czas na 20 minut i temperaturę 130 °C.
- Mielone befsztyki można podawać z chlebem orzechowym i świeżą sałatą.