Mielony befsztyk cielęcy

Mielony steak"

Mielony befsztyk cielęcy

Liczba porcji: 4
Czas przygotowania: 30 min
Stopień trudności: średnie

Składniki

520 g mięsa cielęcego
80 g masła
3 łyżki mleka
4 łyżki oleju
2 natki pietruszki
2 żółtka
mielony czarny pieprz
sól do smaku

Przygotowanie

  • Mięso cielęce zmiel lub posiekaj, dodaj mleko, roztopione masło, żółtka, sól, pieprz i dokładnie wymieszaj mieszankę, z której zrobisz poszczególne befsztyki.
  • Befsztyki włóż do garnka i dodaj olej. Zamknij wieko i w programie OVEN (Przygotowywanie w piekarniku) ustaw czas na 20 minut i temperaturę 130 °C.
  • Mielone befsztyki można podawać z chlebem orzechowym i świeżą sałatą.