NEW

DMS Cleaver Knife

Japoński tasak kuchenny

DMS Cleaver Knife

Japoński tasak kuchenny należy do podstawowego wyposażenia kucharzy, a w kuchni można użyć do wielu zastosowań. Masywne i bardzo ostre ostrze jest przeznaczone zarówno do krojenia warzyw w cienkie plasterki, jak również do porcjowania mięsa i siekania.
Długość 165/306 mm.

Zalety DMS Cleaver Knife

  • Służy do wielu zastosowań
  • Masywne i bardzo ostre ostrze
  • 165/306 mm

Podstawowy opis

  • Stal damasceńska dzieli się według metody otrzymywania w drodze wytopu - krystaliczna lub skuwania - dziwer lub damastem skuwany.
  • Damastem krystaliczny jest otrzymywany w drodze wytopu do małych naczyń i następnie dodaniu do stopu różnych domieszek według receptury kowala. Dziwer to stal wielowarstwowa, tworzona z przynajmniej dwóch rodzai stali lub stali i innego metalu.
  • Stosowana jest miękka, sprężysta stal w kombinacji z twardą stalą o wysokiej zawartości węgla, w kilkudziesięciu lub kilkuset warstwach.
  • Genialna i dotychczas niepokonana technologia wybitnych japońskich kowali była w stanie połączyć stal giętką i twardą, osiągając wyjątkowe właściwości unikatowego dzieła - miecza samurajskiego.

Specyfikacja techniczna

  • Noże serii DMS są wyprodukowane technologią wytopu o 67 warstwach, łączące stal miękką VG2 i stal twardą VG10. Dzięki czemu osiągnięto doskonałe właściwości - ekstremalną twardość, sprężystość i długą trwałość-
  • Dostawcą materiału dla naszych noży jest huta żelaza TAKEFU.
  • Rękojeść noży jest wyprodukowana z drewna klonowego i opracowana metodą KEBONY. Technologia ta, pochodząca z Norwegii, z opatentowanym procesem, który bez substancji szkodzących i toksyn, wzmacnia strukturę drewna klonowego i podkreśla wysoką jakość drewna, również bogaty kolor brązową.

Stal damasceńska

Stal damasceńska

Damastem krystaliczny jest otrzymywany w drodze wytopu do małych naczyń i następnie dodaniu do stopu różnych domieszek według receptury kowala. Dziwer to stal wielowarstwowa, tworzona z przynajmniej dwóch rodzai stali lub stali i innego metalu.
Stosowana jest miękka, sprężysta stal w kombinacji z twardą stalą o wysokiej zawartości węgla, w kilkudziesięciu lub kilkuset warstwach.
 

Japoński tasak kuchenny

Japoński tasak kuchenny

Japoński tasak kuchenny należy do podstawowego wyposażenia kucharzy, a w kuchni można użyć do wielu zastosowań. Masywne i bardzo ostre ostrze jest przeznaczone zarówno do krojenia warzyw w cienkie plasterki, jak również do porcjowania mięsa i siekania. 

Rękojeść noży

Rękojeść noży

Rękojeść noży jest wyprodukowana z drewna klonowego i opracowana metodą KEBONY.