Wołowy Strogonow
"
Liczba porcji: 4-6
Czas przygotowania: 30 min
Stopień trudności: średnie
Składniki
450 g | mięsa wołowego |
1 | cebula |
1 | kubek kwaśnej śmietany |
2 | łyżeczki mąki |
2 | natka pietruszki |
2 | łyżki przecieru pomidorowego, sól do smaku |
Przygotowanie
- Cebulę pokrój na paseczki. Mięso pokrój na około 4 cm kawałki. Do garnka włóż mięso, pozostaw otwarte wieko i ustaw program FRY (Smażenie). Obsmaż mięso aby się opiekło i pozostało soczyste. Wyjmij mięso a w garnku zeszklij cebulę.
- Następnie włóż mięso z powrotem, wymieszaj, oprósz mąką i dodaj przecier pomidorowy i kwaśną śmietanę. Ponownie pomieszaj. Następnie zamknij wieko i w programie FRY (Smażenie) ustaw czas 10 minut. Mieszaj w trakcie przygotowywania.
- Następnie dodaj do garnka soli do smaku, pieprzu i liść laurowy,zamknij wieko i ustaw w programie MULTI CHEF (Własne ustawienia) czas 20 minut i temperaturę 100 °C.
- Zalecamy podawać Strogonow z gotowanym makaronem, możesz go również posypać sezamem i ziołami