Wołowy Strogonow

"

Wołowy Strogonow

Liczba porcji: 4-6
Czas przygotowania: 30 min
Stopień trudności: średnie

Składniki

450 g mięsa wołowego
1 cebula
1 kubek kwaśnej śmietany
2 łyżeczki mąki
2 natka pietruszki
2 łyżki przecieru pomidorowego, sól do smaku

Przygotowanie

  • Cebulę pokrój na paseczki. Mięso pokrój na około 4 cm kawałki. Do garnka włóż mięso, pozostaw otwarte wieko i ustaw program FRY (Smażenie). Obsmaż mięso aby się opiekło i pozostało soczyste. Wyjmij mięso a w garnku zeszklij cebulę. 
  • Następnie włóż mięso z powrotem, wymieszaj, oprósz mąką i dodaj przecier pomidorowy i kwaśną śmietanę. Ponownie pomieszaj. Następnie zamknij wieko i w programie FRY (Smażenie) ustaw czas 10 minut. Mieszaj w trakcie przygotowywania.
  • Następnie dodaj do garnka soli do smaku, pieprzu i liść laurowy,zamknij wieko i ustaw w programie MULTI CHEF (Własne ustawienia) czas 20 minut i temperaturę 100 °C.
  • Zalecamy podawać Strogonow  z gotowanym makaronem, możesz go również posypać sezamem i ziołami