DMS Chef Knife

Japoński nóż kuchenny

DMS Chef Knife

Uniwersalny japoński nóż kuchenny typu Gyuto należy do podstawowego wyposażenia japońskich kucharzy.
Nadaje się do wielu zastosowań, jest bardzo mocny i ostry, i dlatego jest idealny do krojenia mięsa, ryb i warzyw. 
Długość 203/338 mm. 

Zalety DMS Chef Knife

  • Uniwersalny japoński nóż kuchenny
  • Idealny do krojenia mięsa, ryb i warzyw
  • 203/338 mm

Podstawowy opis

  • Stal damasceńska dzieli się według metody otrzymywania w drodze wytopu - krystaliczna lub skuwania - dziwer lub damastem skuwany.
  • Damastem krystaliczny jest otrzymywany w drodze wytopu do małych naczyń i następnie dodaniu do stopu różnych domieszek według receptury kowala. Dziwer to stal wielowarstwowa, tworzona z przynajmniej dwóch rodzai stali lub stali i innego metalu.
  • Stosowana jest miękka, sprężysta stal w kombinacji z twardą stalą o wysokiej zawartości węgla, w kilkudziesięciu lub kilkuset warstwach.
  • Genialna i dotychczas niepokonana technologia wybitnych japońskich kowali była w stanie połączyć stal giętką i twardą, osiągając wyjątkowe właściwości unikatowego dzieła - miecza samurajskiego.

Specyfikacja techniczna

  • Noże serii DMS są wyprodukowane technologią wytopu o 67 warstwach, łączące stal miękką VG2 i stal twardą VG10. Dzięki czemu osiągnięto doskonałe właściwości - ekstremalną twardość, sprężystość i długą trwałość-
  • Dostawcą materiału dla naszych noży jest huta żelaza TAKEFU.
  • Rękojeść noży jest wyprodukowana z drewna klonowego i opracowana metodą KEBONY. Technologia ta, pochodząca z Norwegii, z opatentowanym procesem, który bez substancji szkodzących i toksyn, wzmacnia strukturę drewna klonowego i podkreśla wysoką jakość drewna, również bogaty kolor brązową.

Stal damasceńska

Stal damasceńska

Dziwer to stal wielowarstwowa, tworzona z przynajmniej dwóch rodzai stali lub stali i innego metalu.
Stosowana jest miękka, sprężysta stal w kombinacji z twardą stalą o wysokiej zawartości węgla, w kilkudziesięciu lub kilkuset warstwach.

Japoński nóż kuchenny

Japoński nóż kuchenny

Uniwersalny japoński nóż kuchenny typu Gyuto należy do podstawowego wyposażenia japońskich kucharzy.

Rękojeść noży

Rękojeść noży

Rękojeść noży jest wyprodukowana z drewna klonowego i opracowana metodą KEBONY.