DMS 126

Japoński nóż do krojenia owoców i warzyw
Japoński nóż do krojenia owoców i warzyw, jest bardzo ostry o mniejszych wymiarach, bardzo dobre panowanie nad nożem przy krojeniu dzięki doskonałemu wyważeniu Szerokie zastosowanie w gospodarstwach domowych, jak również w plenerze na piknikach.
  • Idealny do czyszczenia, obierania i krojenia owoców oraz warzyw
  • Szerokie zastosowanie w gospodarstwach domowych
  • Długość 126/234 mm
ID produktu: 42003043

DMS Fruit knife

Japoński nóż do krojenia owoców i warzyw, jest bardzo ostry o mniejszych wymiarach, bardzo dobre panowanie nad nożem przy krojeniu dzięki doskonałemu wyważeniu Szerokie zastosowanie w gospodarstwach domowych, jak również w plenerze na piknikach. Idealny do czyszczenia, obierania i krojenia owoców oraz warzyw, jak również do dekoracji warzyw i owoców. Długość 126/234 mm.

Stal damasceńska

Stal damasceńska dzieli się według metody otrzymywania w drodze wytopu - krystaliczna lub skuwania - dziwer lub damastem skuwany.

Damastem krystaliczny jest otrzymywany w drodze wytopu do małych naczyń i następnie dodaniu do stopu różnych domieszek według receptury kowala. Dziwer to stal wielowarstwowa, tworzona z przynajmniej dwóch rodzai stali lub stali i innego metalu.
Stosowana jest miękka, sprężysta stal w kombinacji z twardą stalą o wysokiej zawartości węgla, w kilkudziesięciu lub kilkuset warstwach.

Genialna i dotychczas niepokonana technologia wybitnych japońskich kowali była w stanie połączyć stal giętką i twardą, osiągając wyjątkowe właściwości unikatowego dzieła - miecza samurajskiego.

Noże serii DMS

Noże serii DMS są wyprodukowane technologią wytopu o 67 warstwach, łączące stal miękką VG2 i stal twardą VG10. Dzięki czemu osiągnięto doskonałe właściwości - ekstremalną twardość, sprężystość i długą trwałość- Dostawcą materiału dla naszych noży jest huta żelaza TAKEFU.

Rękojeść noży jest wyprodukowana z drewna klonowego i opracowana metodą KEBONY. Technologia ta, pochodząca z Norwegii, z opatentowanym procesem, który bez substancji szkodzących i toksyn, wzmacnia strukturę drewna klonowego i podkreśla wysoką jakość drewna, również bogaty kolor brązową.

Zalety DMS Fruit knife

  • Stal damasceńska z japońskiej huty Takefu
  • Rękojeść z drewna Kebony
  • Posiada bardzo solidną konstrukcję
  • Do krojenia owoców i warzyw
  • Opakowanie premium

Specyfikacja techniczna

Wymiary produktu: 126/234 mm

Pobierać

Stal damasceńska

Dziwer to stal wielowarstwowa, tworzona z przynajmniej dwóch rodzai stali lub stali i innego metalu.
Stosowana jest miękka, sprężysta stal w kombinacji z twardą stalą o wysokiej zawartości węgla, w kilkudziesięciu lub kilkuset warstwach.

 

Japoński nóż

Japoński nóż do krojenia owoców i warzyw, jest bardzo ostry o mniejszych wymiarach, bardzo dobre panowanie nad nożem przy krojeniu dzięki doskonałemu wyważeniu Szerokie zastosowanie w gospodarstwach domowych, jak również w plenerze na piknikach. Idealny do czyszczenia, obierania i krojenia owoców oraz warzyw, jak również do dekoracji warzyw i owoców.

Rękojeść noży

Rękojeść noży jest wyprodukowana z drewna klonowego i opracowana metodą KEBONY.