DMS Paring Knife

Japoński nóż do porcjowania

DMS Paring Knife

Japoński nóż do porcjowania należy do podstawowego wyposażenia japońskich kucharzy, dzięki swojej geometrii jest przeznaczony do precyzyjnego oddzielania od kości i oddzielania mięsa, czyszczenia i porcjowania krewetek, odcięcia błonki, wyjmowania pestek lub czyszczenia papryk.
Długość 105/205 mm.

Zalety DMS Paring Knife

  • Nadaje się do precyzyjnego oddzielenia od kości i oddzielania mięsa
  • Czyszczenie i porcjowanie krewetek, usuwanie błon, usuwanie pestek i czyszczenie papryk
  • 105/205 mm

Podstawowy opis

  • Stal damasceńska dzieli się według metody otrzymywania w drodze wytopu - krystaliczna lub skuwania - dziwer lub damastem skuwany.
  • Damastem krystaliczny jest otrzymywany w drodze wytopu do małych naczyń i następnie dodaniu do stopu różnych domieszek według receptury kowala. Dziwer to stal wielowarstwowa, tworzona z przynajmniej dwóch rodzai stali lub stali i innego metalu.
  • Stosowana jest miękka, sprężysta stal w kombinacji z twardą stalą o wysokiej zawartości węgla, w kilkudziesięciu lub kilkuset warstwach.
  • Genialna i dotychczas niepokonana technologia wybitnych japońskich kowali była w stanie połączyć stal giętką i twardą, osiągając wyjątkowe właściwości unikatowego dzieła - miecza samurajskiego.

Specyfikacja techniczna

  • Noże serii DMS są wyprodukowane technologią wytopu o 67 warstwach, łączące stal miękką VG2 i stal twardą VG10. Dzięki czemu osiągnięto doskonałe właściwości - ekstremalną twardość, sprężystość i długą trwałość-
  • Dostawcą materiału dla naszych noży jest huta żelaza TAKEFU.
  • Rękojeść noży jest wyprodukowana z drewna klonowego i opracowana metodą KEBONY. Technologia ta, pochodząca z Norwegii, z opatentowanym procesem, który bez substancji szkodzących i toksyn, wzmacnia strukturę drewna klonowego i podkreśla wysoką jakość drewna, również bogaty kolor brązową.

Stal damasceńska

Stal damasceńska

Dziwer to stal wielowarstwowa, tworzona z przynajmniej dwóch rodzai stali lub stali i innego metalu.
Stosowana jest miękka, sprężysta stal w kombinacji z twardą stalą o wysokiej zawartości węgla, w kilkudziesięciu lub kilkuset warstwach.
 

Japoński nóż do porcjowania

Japoński nóż do porcjowania

Japoński nóż do porcjowania należy do podstawowego wyposażenia japońskich kucharzy, dzięki swojej geometrii jest przeznaczony do precyzyjnego oddzielania od kości i oddzielania mięsa, czyszczenia i porcjowania krewetek, odcięcia błonki, wyjmowania pestek lub czyszczenia papryk. 

Rękojeść noży

Rękojeść noży

Rękojeść noży jest wyprodukowana z drewna klonowego i opracowana metodą KEBONY.