DMS 165

Japoński tasak kuchenny
Japoński tasak kuchenny należy do podstawowego wyposażenia kucharzy, a w kuchni można użyć do wielu zastosowań. Masywne i bardzo ostre ostrze jest przeznaczone zarówno do krojenia warzyw w cienkie plasterki, jak również do porcjowania mięsa i siekania.
  • Służy do wielu zastosowań
  • Masywne i bardzo ostre ostrze
  • Długość 165/306 mm
ID produktu: 42003044

Stal damasceńska

Stal damasceńska dzieli się według metody otrzymywania w drodze wytopu - krystaliczna lub skuwania - dziwer lub damastem skuwany.

Damastem krystaliczny jest otrzymywany w drodze wytopu do małych naczyń i następnie dodaniu do stopu różnych domieszek według receptury kowala. Dziwer to stal wielowarstwowa, tworzona z przynajmniej dwóch rodzai stali lub stali i innego metalu.

Stosowana jest miękka, sprężysta stal w kombinacji z twardą stalą o wysokiej zawartości węgla, w kilkudziesięciu lub kilkuset warstwach.

Genialna i dotychczas niepokonana technologia wybitnych japońskich kowali była w stanie połączyć stal giętką i twardą, osiągając wyjątkowe właściwości unikatowego dzieła - miecza samurajskiego.

Noże serii DMS

Noże serii DMS są yprodukowane technologią wytopu o 67 warstwach, łączące stal miękką VG2 i stal twardą VG10. Dzięki czemu owsiągnięto doskonałe właściwości - ekstremalną twardość, sprężystość i długą trwałość-
Dostawcą materiału dla naszych noży jest huta żelaza TAKEFU.

Rękojeść noży jest wyprodukowana z drewna klonowego i opracowana metodą KEBONY. Technologia ta, pochodząca z Norwegii, z opatentowanym procesem, który bez substancji szkodzących i toksyn, wzmacnia strukturę drewna klonowego i podkreśla wysoką jakość drewna, również bogaty kolor brązową.


Zalety DMS cleaver knif

  • Stal damasceńska z japońskiej huty Takefu
  • Rękojeść z drewna Kebony
  • Wiele zastosowań
  • Masywne i bardzo ostre ostrze

Specyfikacja techniczna

Wymiary produktu: 165/306 mm

Pobierać

Stal damasceńska

Damastem krystaliczny jest otrzymywany w drodze wytopu do małych naczyń i następnie dodaniu do stopu różnych domieszek według receptury kowala. Dziwer to stal wielowarstwowa, tworzona z przynajmniej dwóch rodzai stali lub stali i innego metalu. Stosowana jest miękka, sprężysta stal w kombinacji z twardą stalą o wysokiej zawartości węgla, w kilkudziesięciu lub kilkuset warstwach.

Japoński tasak kuchenny

Japoński tasak kuchenny należy do podstawowego wyposażenia kucharzy, a w kuchni można użyć do wielu zastosowań. Masywne i bardzo ostre ostrze jest przeznaczone zarówno do krojenia warzyw w cienkie plasterki, jak również do porcjowania mięsa i siekania.

Rękojeść noży

Rękojeść noży jest wyprodukowana z drewna klonowego i opracowana metodą KEBONY.