NEW

DMS Pastry Knife

Japoński nóż do pieczywa

DMS Pastry Knife

Japoński nóż do pieczywa posiada charakterystyczne długie ostrzę uzębione. Dzięki ostrzu piłowemu z łatwością pokroi nawet bardzo kruchy chleb lub bagietę bez ściskania miąższu i kruszenia skórki. Ergonomiczna antypoślizgowa rękojeść gwarantuje bezpieczną i komfortową pracę.

Zalety DMS Pastry Knife

  • Stal damasceńska z japońskiej huty Takefu
  • Rękojeść z drewna Kebony
  • Do codziennego zastosowania
  • Do łatwego krojenia chrupiących bagietek i świeżego chleba.
  • Wymiary wyrobu: 205/305 mm

Podstawowy opis

  • Stal damasceńska dzieli się według metody otrzymywania w drodze wytopu - krystaliczna lub skuwania - dziwer lub damast skuwany.
  • Damast krystaliczny jest otrzymywany w drodze wytopu do małych naczyń i następnie dodaniu do stopu różnych domieszek według receptury kowala. Dziwer to stal wielowarstwowa, tworzona z przynajmniej dwóch rodzai stali lub stali i innego metalu.
  • Stosowana jest miękka, sprężysta stal w kombinacji z twardą stalą o wysokiej zawartości węgla, w kilkudziesięciu lub kilkuset warstwach.
  • Genialna i dotychczas niepokonana technologia wybitnych japońskich kowali była w stanie połączyć stal giętką i twardą, osiągając wyjątkowe właściwości unikatowego dzieła - miecza samurajskiego.

Specyfikacja techniczna

  • Noże serii DMS są wyprodukowane technologią wytopu o 67 warstwach, łączące stal miękką VG2 i stal twardą VG10. Dzięki czemu osiągnięto doskonałe właściwości - ekstremalną twardość, sprężystość i długą trwałość-
  • Dostawcą materiału dla naszych noży jest huta żelaza TAKEFU.
  • Rękojeść noży jest wyprodukowana z drewna klonowego i opracowana metodą KEBONY. Technologia ta, pochodząca z Norwegii, z opatentowanym procesem, który bez substancji szkodzących i toksyn, wzmacnia strukturę drewna klonowego i podkreśla wysoką jakość drewna, również bogaty kolor brązową.

Fascynująca stal damasceńska

Fascynująca stal damasceńska

Stal damasceńska, to niezwykle wytrzymały materiał, składający się z technologii nawarstwiania kilku rodzajów stali lub stali i innych metali, na polerowanej lub wytrawionej powierzchni, na której widoczna jest wyraźna struktura tych naprzemiennych warstw.

Japoński nóż do pieczywa

Japoński nóż do pieczywa

Japoński nóż do pieczywa posiada charakterystyczne długie ostrzę uzębione. Dzięki ostrzu piłowemu z łatwością pokroi nawet bardzo kruchy chleb lub bagietę bez ściskania miąższu i kruszenia skórki. Ergonomiczna antypoślizgowa rękojeść gwarantuje bezpieczną i komfortową pracę.

Doskonałe opakowanie

Doskonałe opakowanie

Każdy nóż jest doskonale zapakowany. Seria noży serii MV w solidnych papierowych pudełkach, noże serii DMS w luksusowych drewnianych pudełkach.

Pozostałe produkty